Δηλώσεις

Δηλώσεις

«Ο συμψηφισμός ΦΠΑ δίνει έμμεση ρευστότητα στους μικρομεσαίους»

Οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Πρωθυπουργός, μετά από την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναφορικά με το συμψηφισμό ΦΠΑ ανάμεσα σε ιδιώτες οφειλέτες και φορείς του Δημοσίου, έρχονται να ικανοποιήσουν ένα πάγιο και ζωτικής σημασίας αίτημα του ελληνικού εμπορίου, η εφαρμογή του οποίου εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ως έμμεση ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ελληνική Ρευστότητα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να προσφέρει τη πολυπόθητη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, μέσω των ελληνικών τραπεζών.
Η ΕΤΕπ που αποκαλείται και Τράπεζα της Ε.Ε. και έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στις ευρωπαϊκές δράσεις για την Ελλάδα: από τη χρηματοδότηση νέων αυτοκινητοδρόμων, μέχρι τα προγράμματα για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, αλλά και τη μελλοντική σύσταση ενός «επενδυτικού ταμείου» ή «οργανισμού ανάπτυξης» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιστολή στον εμπορικό κόσμο για τις ευρωεκλογές

Toν ερχόμενο Μάιο, διεξάγεται μία από τις πλέον κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η κατάργηση της λίστας και η αλλαγή της εκλογής των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης, ανά την επικράτεια, πιστεύω ότι βρίσκει σύμφωνο τον επιχειρηματικό κόσμο, αφού για πρώτη φορά θα έχει τη δυνατότητα ατομικής επιλογής της εκπροσώπησής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η επόμενη πενταετία απαιτεί την αντιμετώπιση των ευρωεκλογών με την υπέρβαση της επιλογής προσώπων αντί κ&

Η Έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει τις θυσίες των Ελλήνων

H κατάσταση της φτώχειας επιδεινώθηκε στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία οι μεταρρυθμίσεις των συστημάτων φορολογίας και κοινωνικών παροχών κατά την περίοδο 2012-13 οδήγησαν σε μείωση των εισοδημάτων για την πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των "εντός κρίσης" εμπόρων

Με αφορμή την ένταξη στο πολυνομοσχέδιο διάταξης, με την οποία παρέχεται ετήσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους άνεργους εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, η ΕΣΕΕ δηλώνει ικανοποίηση για την υλοποίηση μίας πάγιας πρότασής του εμπορικού κόσμου, η οποία όμως οδηγεί μόνο στην μερική διευθέτηση ενός χρόνιου προβλήματος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, εξαιτίας της κρίσης.
RSS
12345678910 Last