Δηλώσεις

Δηλώσεις

Αντίλογος στην Τρόικα ο κοινωνικός διάλογος

Η Ελλάδα μπορεί πια να σχεδιάζει την οικονομική της πορεία από μία σταθερή βάση. Οφείλουμε να διδαχτούμε από τις παραλείψεις του παρελθόντος και να προτιμήσουμε διαφορετικές οικονομικές πολιτικές. Η χώρα μας παράλληλα με την επώδυνη δημοσιονομική προσαρμογή καλείται να αντιμετωπίσει παθογένειες και να επιτύχει οικονομική ανάκαμψη. 
Δηλώσεις Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη αναφορικά με τη συμβολή του ελληνικού εμπορίου στην υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ

Δηλώσεις Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη αναφορικά με τη συμβολή του ελληνικού εμπορίου στην υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ

«...Σήμερα στο παρά πέντε, αλλά και οι πέντε, υπογράψαμε τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πέντε ημέρες πριν τη λήξη της τρίμηνης παράτασης και οι πέντε κοινωνικοί εταίροι προτάξαμε πάνω από όλα συναινετικά κριτήρια και φθάσαμε σε μία πολύ σημαντική συμφωνία, παρά τα εμπόδια της πρωτοφανούς για τη χώρα ύφεσης, και του ασφυκτικού νομικού πλαισίου που επέβαλε σοβαρούς περιορισμούς στη συλλογική αυτονομία. 

Η Ε.Ε. ζητά δεύτερη ευκαιρία διάσωσης των επιχειρήσεων

Παρέμβαση στην εθνική νομοθεσία των χωρών μελών της Ε.Ε. επιχειρεί η Κομισιόν απευθύνοντας συστάσεις να αναθεωρήσουν τους κανόνες αφερεγγυότητας και να δώσουν έτσι στις βιώσιμες επιχειρήσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα μπορούν να προχωρούν σε αναδιάρθρωση και να συνεχίζουν τη λειτουργία τους ζητώντας προσωρινή αναστολή της διαδικασίας αναγκαστικών μέτρων από πιστωτές για ένα διάστημα 12 μηνών.

Το "γνωστό-άγνωστο" εσωτερικό ιδιωτικό χρέος

Τα δάνεια στο "κόκκινο", οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρων & ασφαλιστικών εισφορών και οι ανοικτοί λογαριασμοί μεταξύ επιχειρήσεων αποτελούν τις κύριες εστίες ενός "γνωστού-άγνωστου" ιδιωτικού εσωτερικού χρέους, που έρχεται να προστεθεί στο εξωτερικό μας χρέος.

Το πρόβλημα των επισφαλών κόκκινων δανείων

Η συζήτηση που ανοίγει για τα δάνεια των Τραπεζών στο "κόκκινο" είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και επικίνδυνη, αφού 72 δις ευρώ είναι τα μόνιμα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και άλλα 35 δις σε προσωρινή καθυστέρηση. Οι επισφάλειες των τραπεζών υπολογίζονται σήμερα στο 31%, σε ένα υπέρογκο συνολικό δανεισμό 219 δις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
RSS
First 234567891011 Last