Δηλώσεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδη για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων

«Ο νέος Νόμος για τις αδειοδοτήσεις είναι πράγματι μία σημαντική μεταρρύθμιση που αλλάζει την εικόνα της αντιμετώπισης και εξυπηρέτησης της επιχειρηματικότητας. Η απλοποίηση κάθε μορφής αδειοδότησης με τη ψηφιοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, 
εγκατάστασης και λειτουργίας μίας επιχείρησης είναι σημαντική, αφού μειώνει τις πολλές «χειραψίες» μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εξοικονομώντας στον επιχειρηματικό κόσμο χρόνο και χρήμα. 

Δήλωση Προέδρου ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη υπέρ της μείωσης εργοδοτικών εισφορών

«Είναι σαφές ότι, η εφάπαξ μείωση του μη μισθολογικού κόστους εντός του 2014 μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες είναι βέβαιο ότι θα έχει αντίστοιχα ισοδύναμα αποτελέσματα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ το κόστος εφαρμογής του μέτρου θα περιοριστεί τελικά πολύ χαμηλότερα από τα 700 εκ. που εκτιμά το ΥΠ.ΟΙΚ. 

Δήλωση Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., κου Β. Κορκίδη, υπέρ της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών

Δηλώσεις Προέδρου ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδη για τις κυκλοφοριακές αλλαγές και μονοδρομήσεις στον Πειραιά.

«...Οι βελτιωτικές αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη του Πειραιά, θα δώσουν μεγάλη ανάσα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, με αφορμή τις εργοταξιακές οχλήσεις από την έλευση του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό μεταξύ 2017 και 2018. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από την Αττικό Μετρό και περιλαμβάνουν μονοδρομήσεις κεντρικών δρόμων, νέες λεωφορειολωρίδες, αλλά και τροποποιήσεις των γραμμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Δήλωση Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., κου Β. Κορκίδη, μετά την παρουσίαση του Ν/Σ για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη τύπου, όπου παρέστη ο Πρωθυπουργός της Χώρας, κ. Α. Σαμαράς και, στο πλαίσιο της οποίας ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκης, παρουσίασε το Νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
RSS
First 45678910111213 Last